Perjantai, Elokuu 6, 2021, 04:33 | Ei kommentteja »

Nälkä kasvaa syödessä pätee myös tiedolla johtamiseen. Kun kerran on saanut käyttöönsä esimerkiksi oman yksikön toimintaa kuvaavan visuaalisen tilannekuvan tai oman työn suunnittelua helpottavan koneoppimismallin niin ihmismielihän innostuu siitä ideoimaan kymmeniä muita vastaavia tiedon hyödyntämistarpeita omaa työtä koskettaville eri osa-alueille. 


Maanantai, Heinäkuu 26, 2021, 11:07 | Ei kommentteja »

Ansaitut lomat ovat takanapäin ja on hyvä muistella mistä keskusteltiin toukokuun verkostopäivillä.

 


Maanantai, Maaliskuu 22, 2021, 11:04 | Ei kommentteja »

Tulevaisuudessa terveydenhuollossa pitää ratkaista isoja haasteita: väestö ikääntyy ja hoidontarve kasvaa, uudet hoitomuodot ovat entistä kalliimpia ja tekijöitä ei enää riitä. Digitalisaation ja siihen liittyvän toimintatapojen uudistamisen avulla voimme ratkaista näistä ainakin osan. Lisäksi kehittämällä päätöksentekoa tukevan tiedon keräämistä ja hyödyntämistä pystymme seuraamaan hoitojen vaikuttavuutta ja valitsemaan niistä parhaimmat. 


Maanantai, Helmikuu 15, 2021, 11:03 | Ei kommentteja »

Kirjoitus on alunperin julkaistu Ollin tuumailuissa. Olli toimii Tietojohtamisen verkosto ry:n hallituksen varajäsenenä ja on leipätyön kautta nähnyt ja kehittänyt sote-palvelujärjestelmää monelta kantilta.


Maanantai, Tammikuu 11, 2021, 11:00 | Ei kommentteja »

Viime vuoden lopulla Tietojohtamisen verkosto ry:n jäsenille tekemämme kysely verkostopäivillä käsiteltävistä teemoista nosti kolmen kärkeen tulevaisuusajattelun, erityisesti ennakoinnin, tietojohtamisen vaikuttavuuden ja tiedolla johtamisen.

Tietojohtamisen sisältö on niin laaja-alainen ja monitieteellinen, että melkein aina nousee esille kysymys, mitä sillä tarkoitetaan. Viime vuosina tietojohtaminen suosio on kasvanut voimakkaasti julkisella sektorilla. Samaan aikaan siihen liittyvä valtakunnallinen ohjaus ja rahoitusinstrumentit ovat lisääntyneet. Oikeutetusti voi kysyä, eikö termi ole jo saatu määriteltyä - ja ehdottaa menemistä suoraan asiaan. 


Tuomas Hujala, 2022, kaikki oikeudet pidätetään.